Praktische informatie

Hypnotherapie werkt goed wanneer je intrinsiek gemotiveerd bent en er voor wil gaan. In hypnose heb jij controle en weet je wat er gebeurt. Als therapeut begeleid ik je in hypnose naar nieuwe perspectieven en inzichten. Al je emoties en ervaringen zijn welkom, hoe meer jij je openstelt hoe effectiever de therapie. Hier help ik je bij. 

Werkwijze. 

Als de informatie je aanspreekt dan neem je contact op en plannen we een intake.

Wanneer je naar de praktijk komt is het fijn om comfortabele kleding te dragen.

Tijdens deze intake verkennen we jouw situatie en krijgen we de hulpvraag helder. Je leert mij als therapeut kennen. Ik vertel je over hypnotherapie en hoe het werkt. Als de hulpvraag helder is starten we met de eerste sessie.

We plannen drie sessies, voorafgaand aan een vervolgsessie neem ik contact met je op om terug te blikken en vooruit te kijken

Veelgestelde vragen

Voor wie is hypnotherapie geschikt? 
Voor iedereen die gemotiveerd is! Wanneer jij bevrijdt wil worden van trauma, negatieve patronen of beperkende overtuigingen dan is hypnotherapie geschikt. En ook wanneer jij de beste versie van jezelf wil boosten.

Hoe lang duurt een sessie? 
Intake 60 minuten. Sessie 1,5 tot 2 uur. In hypnose vervaagt tijdsbesef vaak.

Hoe voelt hypnose? 
Ontspannen. Intens. Emotioneel. Bevrijdend.

Werkt het altijd? 
Ja. Iedereen kan in hypnose. Werkt de therapie gegarandeerd?: Nee. Om jou te kunnen begeleiden met hypnose naar vrijheid is het nodig dat je bereid bent om dit aan te gaan. Ik heb helaas geen toverstaf 😉

Heb je een opleiding gedaan? 
Ja. Bij internationaal opleidingsinstituut Omni hypnosis training center ben ik opgeleid tot hypnotherapeut.

Kun je in hypnose “blijven hangen”? 
Nee. Hypnose is iets dat iedereen kan (en doet!). Hypnotherapie helpt je om te ontspannen en de eeuwige commentator in je hoofd te verstillen zodat je in contact komt met je ware zelf. Daar vindt de therapie plaats, dit is altijd maatwerk.

Wordt hypnotherapie vergoed? 
Marike Josine Hypnotherapie werkt niet samen met zorgverzekeraars. De sessies worden daarom niet vergoed. In sommige gevallen vergoed de werkgever de sessies vanuit een loopbaanbudget.

Is hypnotherapie alleen voor mensen met trauma? 
Zeker niet! Hypnotherapie is ook geschikt voor mensen die een goed gevoel willen borgen en versterken en/of zich willen ontwikkelen op persoonlijk of professioneel vlak. In de praktijk zien we bijvoorbeeld professionele sporters en artiesten die zich gericht willen focussen of hun herstel willen bespoedigen.

Hypnose is daarnaast geschikt voor het verdiepen van geluk, liefde en positiviteit…! In het oude Azië werd een arts niet alleen beoordeeld op de wijze waarop hij patiënten genas, maar ook hoe hij voorkwam dat mensen ziek werden… hypnose is ook een prachtige manier om liefde, geluk en gezondheid te verankeren. (Of welbevinden en rust)..

Twijfel je? vraag..!

Informeer naar de mogelijkheden voor jou..

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring